U trendu

Objekat bivše Modne kuće u centru Ćuprije prenet sa republike na opštinu

Republička direkcija za imovinu prenela je pravo javne svojine nad objektom Modne kuće „22. decembar“ u Ćupriji sa republike na lokalnu samoupravu gde će se, nakon renoviranja, premestiti opštinska uprava.

Ugovor o prenosu svojine danas su u Ćupriji potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Taj objekat u centru grada je decenijama unazad propadao, a dodatno je oštećen u bombardovanju Ćuprije aprila 1999. godine.

Zgrada je tako stajala decenijama zbog nerešenih imovinskih odnosa.

„Konačno, posle 20 godina, a uz veliko zalaganje predsednika opštine Ninoslava Erića koji je bio dovoljno uporan da izgura ovu priču, mi danas prenosimo ovu zgradu, koja je kao stvorena za gradsku kuću, u svojinu Ćuprije“, kazao je Vorkapić.

Vorkapić je podsetio da je Republička direkcija već ustupila opštini Ćuprija, bez naknade, pravo svojine nad glavnim i pomoćnim fudbalskim stadionom „Morave“ gde se gradi atletski stadion, kao i 14 hektara zemljišta za industrijsku zonu u Ćupriji.

Vrednost objekta Modne kuće „22. decembar“ u centru Ćuprije je oko milion evra.

„Svi gradjani Ćuprije znaju da je veliki problem imati u centru ruiniranu zgradu iz koje raste drvo. Nije bilo lako da ovaj projekat realizujemo. Godinu dana smo pričali sa nadležnima iz Poreske uprave, koja je bila korisnik ovog objekta. Na kraju smo uspeli da dobijemo objekat, a tu je pomogao i direktor Vorkapić koji zna da se opština domaćinski stara prema svojoj imovini i imovini koju dobije od države“, rekao je Erić.

Objekat ima 948 kvadrata na tri nivoa. Opština Ćuprija planira da renovira objekat i tu premesti opštinsku upravu.

„Mi smo u budžetu opštine za ovu godinu predvideli sredstva za projektno tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju cele zgrade. Odvijaće se u dve faze. Prvo ćemo renovirati fasadu a kasnije i unutrašnjost“, rekao je Erić.

Gradjani Ćuprije mogu videti kako će izgledati novi rekonstruisani objekat na panoima koji su postavljeni preko fasade ove zgrade.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar