U trendu

Oblačno s kišom, u Banatu jak vetar

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama biti kratkotrajna magla, a u toku dana umereno do znatno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U košavskom području očekuje se slabljenje jugoistočnog vetra tokom dana, a uveče i u toku noći ponovo pojačanje, naročito na jugu Banata, gde će udari dostizati olujnu jačinu. U ostalim krajevima duvaće slab vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura kretaće se od 8 do 14 stepeni Celzijusovih, najviša od 13 stepeni u Timočkoj Krajini do 20 stepeni na jugu i zapadu Srbije.

U Beogradu će danas biti umereno do znatno oblačno, povremeno s kišom, a moguć je i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

U toku dana duvaće vetar uglavnom slab, promenljivog smera, a uveče i noću jugoistočni, u pojačanju. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni, a najviša oko 17 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na osobe sa cerebrovaskularnim i psihičkim oboljenjima, kao i na astmatičare. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u mišićima, neraspoloženje i glavobolja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.