najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obnova Trga Slavija od sredine juna

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će obnova Trga Slavija i Bulevara oslobodjenja do Autokomande početi do sredine juna.

Tender za izvodjača radova biće objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, i biće otvoren do 12. maja, a njegova vrednost iznosi oko devet miliona evra.

Kako je Vesić rekao za list Blic, istovremeno će Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisati javni konkurs za izgradnju fontane, u vrednosti od 1,8 miliona evra.

Radovi bi trebalo da počnu 15. juna i da traju do 15. novembra.

„Posao mora da bude završen u najkraćem mogućem roku i uz najmanje smetnje ljudima. Sve je isplanirano da izgradnja fontane ne ometa radove na Slaviji“, rekao je Vesić.

Sve vreme trajanja radova, pravac od Mekenzijeve ka ulici kralja Milana i Beogradskoj biće prohodan, jer će privremena saobraćajnica biti izgradjena na prostoru gde se trenutno nalazi služba „Parking servisa“, navodi se u saopštenju.

„Za nas je Slavija najvažniji projekat, jer je to i najzahtevnija rekonstrukcija zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prodje izmedju 70 i 80 hiljada pešaka“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, uslovi tendera su oštri, a ako se radovi ne završe u predvidjenom roku od 155 dana, predvidjeni su penali, kao i bonusi ukoliko se radovi završe ranije.

Istovremeo, raspisan je i tender za nadzor radova, i u drugi krug je ušlo osam kompanija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike