U trendu

Obnovljeno Dečije odeljenje Valjevske bolnice donacijom fudbalskog reprezentativca

Dečije odeljenje Opšte bolnice u Valjevu ponovo radi posle rekonstrukcije unutrašnjosti zgrade u kojoj je smešteno, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove, a novac za rekonustrukciju donirao je fudbaler nemačkog Šalkea i reprezentativac Srbije Matija Nastasić (24).

Tim novcem uradjeni su kompletni gradjevinski radovi sa zamenom elektroinistalacija, sredjivanje podova i mokrih čvorova zamenom stolarije i podizanjem novih pregradnih zidova.

Na Dečijem odeljenju ima 19 postelja za najmladje pacijente i 10 ležajeva za majke pratilje, a obnovljene su i specijalističke ambulante za pregled dece.

Fondacija „Helios“, koja je osnovana kako bi se adaptiralo Dečije odeljenje nastaviće se za obezbedjivanjem novca za nabavku dela nedostajuće opreme i neophodnog inventara.

Sa jednom gradjevinskom firmom iz Valjeva potpisan je ugovor o izvodjenju radova na postavljanju termofasade zgrade izgradjene 1960-tih godina u kojoj je smešteno i Neurološko odeljenje, koje je sličnom akcijom obnovljeno tokom 2016. godine.

Opšta bolnica u Valjevu pokriva oko 200.000 stanovnika šest opština Kolubarsog okruga i važi za jednu od najopremljenijih ustanova tog tipa u Srbiji sa savremenom dijagnostičkom opremom, koja podrazumeva i novi skener, nabavljen uz pomoć Ministarstva zdravlja Srbije.

Na sličan način ranije su nabavljena i magnetna rezonanca i oprema za angio salu za Službu urgentne kardiologije. Te usluge koriste i pacijenti iz Mačvanskog i Zlatiborskog kruga, kao i delova Kosova i Crne Gore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.