U trendu

Obrt u Šapcu: Optužila muškarce za pokušaj otmice dece, ali snimak otkrio istinu

Policija u Šapcu potvrdila je da im je juče prijavljen slučaj pokušaja otmice dece u tom gradu i, kako su rekli, proveravaju sve okolnosti.

„Uzeli smo izjavu od žene koja, kako nam je rekla, sumnja da su pokušali da joj otmu decu. Obavešteno je i Osnovno i Više javno tužilaštvo. Prostor na kom je, prema rečima oštećene, pokušana otmica pokriven je kamerama. Naše ekipe su na terenu i proveravaju sve okolnosti“, rekli su iz PU Šabac, prenosi „Blic.

Žena je, naime, juče policiji ispričala, da su tri muškaraca pokušala da juče između 16:30 i 17:00 otmu njeno dvoje maloletne dece i da ih stave u žuti kombi.

Nakon što je ona počela da vršiti i odvaja decu od otmičara, oni su, navodno, pobegli.

– Sestra je stajala sa decom kod semafora. Odjednom su, iz žutog kombija, izletela tri muškarca i počela da vuku decu u nameri da ih ubace u vozilo. Njihova majka odnosno moja sestra, počela je da vrišti iz sveg glasa i da pokušava da ih otrgne iz ruku otmičara. Tada su se oni verovatno uplašili, utrčali u kombi i pobegli u nepoznatom pravcu – prepričala je juče detalje tetka mališana čija je otmica navodno pokušana.

Međutim, na snimku koji su zabeležile ulične kamere vidi se žuti kombi, ali on prolazi pored majke i dvoje dece, ne zaustavljajući se. Takođe, ne vidi se ni da neko pokušava da odvoji mališane od majke.

Nije sasvim jasno da li su putnici iz vozila razmenili nekoliko reči sa ženom, ali se vidi da se deca bezbrižno trčkaraju kao i da se njihova majka osvrće i gleda u kombi. Nakon toga, vidi se da se vozilo udaljava sa lica mesta.

Iz PS Šabac su rekli da nije podneta krivična prijava, te da su obavestili Osnovno i Više javno tužilaštvo, ali da su policajci uzeli izjavu od majke mališana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)