U trendu

Očekuju se nove padavine, toplije u četvrtak

Posle podne, tokom noći i sutra ujutro ocekuje se u vecini krajeva 5 do 10 centimetra novog snega, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Kako se upozorava, do četvrtka jutarnja tempratura biće od -18 do -10 stepenima, u planinskim predelima oko -20 stpeni.

Najviša temperatura do srede biće od -14 do -5 stpeni, a od četvrtka od -2 do 3 stepena.

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, hladno, mestimično sa snegom. Od sredine dana očekuje se prestanak padavina i delimicno razvedravanje, najpre na severu i zapadu.

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -15? do -10?, lokalno na jugu i u planinskim predelima oko -18 stepeni, a najvisa dnevna temperatura od -10 do -5 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno i potpuno oblacno, hladno, povremeno sa snegom. Od sredine dana očekuje se prestanak padavina, posle podne i delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko – 10, najvisa dnevna temperatura oko -5 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće umeren i jak mraz, tokom dana suvo i u vecini krajeva toplije osim na jugoistoku gde će i dalje biti ledeni dan. Uveče i tokom noći na severozapadu, a u petak tokom dana u celoj zemlji naoblačenje sa kišom koja će se mestimično lediti na tlu.

U petak posle podne u brdsko-planinskim predelima kiša ce preći u sneg. U subotu ujutro i pre podne oblačno mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Krajem dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U nedelju suvo, a zatim do kraja perioda oblačno, mestimično sa snegom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar