U trendu

Od danas uživo sa gradilišta u Zrenjaninu

Kamera na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode za grad Zrenjanin od danas je u funkciji i svi zainteresovani gradjani mogu uživo, putem interneta, da prate izvodjenje radova na postrojenju.

Kako je saopšteno iz zrenjaninskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, video strim preko kojeg se radovi mogu pratiti nalazi se na sajtu grada Zrenjanina www.zrenjanin.rs.

Postavljanje kamere na gradilištu i direktan prenos radova je rezultat dogovora konzorcijuma firmi koji su u postupku javne nabavke dobili uslugu prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i grada Zrenjanina.

„Uživo prenos je prilika da svi gradjani prate tok radova na gradilištu, a naročito oni koji i dalje imaju rezerve i skeptični su kako po pitanju izgradnje postrojenja, tako i po pitanju završetka celokupnog projekta kojim će biti rešen višedecenijski problem stanovnika našeg grada sa vodom za piće“, piše u saopštenju.

Voda za piće iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine, zbog velike količine arsena u njoj.

Iz „Vodovoda i kanalizacije“ ranije je saopšteno da je planom predvidjeno da gradjevinski radovi budu završeni za oko dva i po meseca, a da bi do kraja godine trebalo da bude i kompletirano i postrojenje, posle čega sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana.

Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i italijanske kompanije „Gruppo Zilio“ za uslugu prečišćavanja pijaće vode u tom gradu potpisan je početkom februara 2015. godine.

U nekoliko navrata davani su rokovi, ali je do kašnjenja došlo i zbog problema oko davanja garancije izvodjaču radova koje su se odnosile na plaćanje obaveza italijanskom investitoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.