najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Od oktobra ograničeno delovanje srpskog operatera na KiM

Srpski mobilni operater početkom oktobra dobiće dozvolu za rad na Kosovu, ali samo uz ograničene operacije, izjavio je u subotu predsednik Upravnog odbora regulatorne agencije za elektronsku i poštansku komunikaciju Krešnik Gaši.

Prema najavi Gašija, Kosovo će početkom oktobra dobiti telefonski kod +383 dok će u isto vreme srpski mobilni operater dobiti dozvolu za rad na Kosovu, ali samo uz ograničene operacije.

„Dobićemo jednog operatera na jednoj određenoj teritoriji gde su do sada funkcionisala zajedno tri aktuelna operatera što je predviđeno sporazumom o telekomunikacijama i na osnovu dogovora koji je potpisan od strane dvojice premijera“, rekao je Gaši a prenosi RTK 2.

On je dodao da se očekuje da će se to desiti kada se ovaj sporazum kompletira i kada počne njegova implementacija „tj. kada dobijemo pozivni broj za Kosovo taj operater će početi legalno da funkcioniše na teritoriji Kosova“.

Prema njegovim rečima, taj operater „trenutno ilegalno obavlja svoju delatnost na delu teritorije Kosova“, ali ovaj sporazum o telekomunikaciji predviđa normalizaciju funkcionisanja telekomunicija na celoj teritoriji Kosova.

O telefonskom pozivnom broju će sledeće nedelje bi održan završni sastanak u Briselu, najavljuje Gaši, te dodaje da će srpska strana uz posredovanje EU ukloniti prepreke za prijem Kosova u međunarodnu uniju telekomunikacija.

„Svi operateri koji funkcionišu na teritoriji Kosova biće u obavezi da koriste pozivni broj +383 pa tako i srpska strana, njihove aktivnosti biće ograničene na nekoliko zona u kojima trenutno funkcionišu“, istakao je Krešnik Gaši.

Gaši je u izjavi za Kosovapres dodao da će srpski mobilni operater dobiti privremenu dozvolu, sve do do raspisivanja tendera za trećeg operatera na Kosovu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Sekula

    Koji bre pozivni broj za Kosovo fašisti jedni? Ovi isto podeliše naše teritorije kao za vreme 2 sv. rata pod Hitlerom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike