Od početka godine u požarima stradala 21 osoba, spašeno više od 270 gradjana

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije obavili su od početka godine više od 23.000 intervencija pri čemu su iz požara spasili više od 270 gradjana dok je 21 osoba stradala, saopšteno je danas povodom 7. novembra, Dana zaštite od požara.

Po rečima komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloša Majstorovića, pripadnici te jedinice su od početka godine obavili više od 4.000 intervencija u glavnom gradu, medju kojima i gašenje više od 3.000 požara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će biti nastavljena ulaganja u opremanje i obuku vatrogasaca spasilaca kao i u poboljšanje njihovog materijalnog položaja.

On je posle pokazne vežbe gašenja požara koju su izveli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Zemun i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Matica“ naveo da država prepoznaje važnost tih društava i najavio da će saradnja sa njima biti nastavljena u budućnosti.

Dan zaštite od požara obeležava se 7. novembra pošto je tog datuma 1834. godine knez Miloš Obrenović prvi put zakonski ustrojio postupanje vatrogasnih jedinica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.