U trendu

Od radnika gore žive samo oni koji sanjaju posao

Lider Levice Srbije Borko Stefanović ocenio je danas povodom Praznika rada da je u Srbiji situacija u oblasti rada veoma teška i da su veliki problemi nastali izmedju ostalog i zato što se niko ne pridržava zakona o radu i što je sindikalno organizovanje zamrlo.

„Niko se ne pridržava Zakona o radu, sindikalno organizovanje je zamrlo, jer, što je i tužno i žalosno, njihove vodje prave kompromise s vlašću, bez obzira ko to bio“, rekao je Stefanović na beogradskom trgu Slavija nakon polaganja venaca na spomenik Dimitriju Tucoviću.

Stefanović je ocenio da svako ko radi u Srbiji teško živi, a još teže oni koji sanjaju o tome da dodju do posla.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji potreba za jednakošću, solidarnošću, socijalnom pravdom i socijalnom državom, ali je problem u tome što oni koji se predstavljaju kao levica svaki put okrenu ledja radnicima.

Stefanović je izrazio žaljenje što u Srbiji danas niko ne obeležava Prvi maj.

Sindikati zbog Uskrsa, a od partija leve orijentacije postoje samo Levica Srbije i Socijaldemokratska unija (SDU), dok su ostalo partije, poput one koja je pre njega položila vence, Socijalistička partije Srbije, partija „lažne levice“, dodao je lider LS-a.

On je ocenio da je imajući sve to u vidu, perspektiva levice u Srbiji dobra, iako to gradjani još ne prepoznaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.