U trendu

Od sutra više od 1.600 autobusa na ulicama, pojačana kontrola

BEOGRAD – Od sutra će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa – 1.641.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, posle sednice gradskog Kriznog štaba, rekao je da je dogovoreno da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta gde su najveće gužve i apelovao je na sugrađane da što manje koriste javni prevoz.

Za vikend kontrola šest tržnih centara,dva objekta zatvorena

Tokom vikenda kontrolisano je pridržavanje epidemioloških mera u 200 ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, kao i šest tržnih centara i napisano je pet kazni, kažu za Tanjug u Gradu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da su juče kontrolisana četiri tržna centra i da su napisane kazne za dva objekta koja nisu poštovala radno vreme, nakon čega su zatvorena. Radojičić je ukazao i da je u jednom danu otkriveno čak šest žurki i da je bilo više od 60 poziva sugrađana. „Ima ljudi koji pokušavaju da izigraju poštovanje epidemioloških mera, ali suština je da se prenese poruka da nije dobro to raditi“, rekao je Radojičić za Tanjug. On je naveo i da na današnjem gradskom Kriznom štabu nije bilo govora o zatvaranju vrtića i istakao da su rezultati pokazali da se dobro sprovode mere u vrtićima i da je manji broj dece i zaposlenih pozitivan na Kovid-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar