U trendu

Odbačena krivična prijava protiv Kokana Mladenovića

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv reditelja Kokana Mladenovića, zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić, rečeno je danas agenciji Beta u Tužilaštvu.

Đuričić je tužio Mladenovića zbog intervjua koji je u julu objavljen pod naslovom „Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu“, a koji je na konferenciji za novinare komentarisao i premijer Aleksandar Vučić, istakavši da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči.

Mladenović je juče, nakon što je dao izjavu beogradskoj policiji povodom prijave, rekao da je prijava potpuni apsurd i da je ceo slučaj farsa.

„I vi i ja znamo, ili bar pretpostavljamo, ko je netalentovani reditelj ove predstave. Nalazim da je to (prijava) potpuni apsurd, na pola puta između Kafke i Monti Pajtona“, rekao je Mladenović novinarima.

Mladenović je izjavu u policiji dao po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.