U trendu

Odbijen predlog DS da se proglasi vanredna situacija zbog rušenja Savamale

Odbornici Skupštine grada Beograda odbacili su danas predlog Demokratske stranke da se u dnevni red uvrsti informacija o rušenju privatnih objekata u četvrti Savamala u Beogradu.

Rušenje je, po tvrdnjama očevidaca, u noći izmedju nedelje i ponedeljka buldožerima obavilo 30 ljudi maskiranih „fantomkama“.

Šef odborničke grupe DS-a Balša Božović zatražio je od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da se zbog ugrožene bezbednosti Beogradjana proglasa vanredna situacija.

„To je trijumf huligana i bandi nad državom“, rekao je Božović novinarima pošto je svoj predlog obrazložio pred odbornicima.

Božović je rekao da gradonačelnik Siniša Mali danas nije imao hrabrosti  da se pojavi u Skupštini grada i da gradjanima i odbornicima objasni šta se dogodilo i bar informacijom zaštiti njihovu bezbednosti.

„Ako niste u stanju tako nešto, treba da podnesete ostavku“, rekao je Božović.

On je rekao da bi rešenje bilo proglasiti vanrednu situaciju kako bi nadležne institucije mogle da ispitaju šta se dogodilo – ko je rušio privatne objekte, ko je kidnapovao i vezivao gradjane i otimao im telefone.

„Očigledno nema volje da se institucije time pozabave“, rekao je Božović.

On je za skupštinskom govornicom kazao i da je posle tog rušenja privatnih objekata radi izgradnje naselja „Beograd na vodi“, moguće očekivati rušenje i bilo kojeg javnog objekta, medju kojima i bolnica, čak i Skupštine Srbije.

Na to mu je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević: „Pa, vi ste to već radili! Palili ste Skupštinu, a bila su ukradena i umetnička dela!“, rekao je Nikodijević.

Odbornici Skupštine grada danas treba da se izjasne o nekoliko planova detaljne regulacije, i o odluci da hosteli u stambenim zgradama ne mogu da budu otvoreni bez saglasnosti stanara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar