najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odbijen zahtev Olivera Ivanovića za izuzeće sudije

Apelacioni sud Kosova odbio je zahtev advokata Olivera Ivanovića da se iz krivičnog postupka izuzme sudija Albanac Driton Muharemi, izjavio je danas advokat Nebojša Vlajić i dodao da će sudjenje Ivanoviću biti nastavljeno sutra i prekosutra u Prištini.

“Upravo smo primili rešenje predsednice apelacionog suda Tonek Berišaj. Odbila je zahtev branilaca za izuzeće sudije Muharemija. Navela je da je utvrdila da ne postoje razlozi za njegovo izuzeće, a ni okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristrasnost”, rekao je Vlajić agenciji Beta.
Vlajić je dodao da advokatski tim na ovu odluku Apelacionog suda nema pravo na žalbu.

Vlajić je podsetio da su branioci svih pet Srba u ovom postupku tražili Muharemijevo izuzeće, a ne samo advokati Olivera Ivanovića.

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu kojom je osudjen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina bilo je zakazano za 28. septembar, ali je prekinuto zbog zahteva da se iz sastava sudskog veća izuzme sudija Muharemi.

Advokat Vlajić izjavio je tada da očekuje da će zahtev pravnog tima Olivera Ivanovića za izuzećem Muharemija biti uvažen i da će sudsko veće biti sastavljeno od troje medjuarodnih sudija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike