U trendu

Odbornici danas o komunalnom redu, urbanističkim zonama…

BEOGRAD – Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda na dnevnom redu je rebalans budžeta, odluka da dostavna vozila robu mogu dostavljati samo od 20 sati do sedam ujutru, kao i odluka da se prestonica podeli na 17 urbanističkih zona čime će opštinama biti omogućeno da svojim odlukama uređuju međublokovski prostor.

Za donošenje rebalansa, rekao je za Tanjug predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ključno je usklađivanje sa zakonom koji je usvojen u Skupštini Srbije, a tiče se povećanja zarada zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i kulturi.

„Ponosan sam na to što imamo priliku da povećamo zaradu zaposlenih, s obzirom da ekonomija i Republike Srbije i Grada Beograda iz dana u dan napreduje i imamo mogućnost da iz sopstvenih prihoda, bez veštačkog podizanja prihodne strane budžeta, isplatimo povećane zarade“, rekao je Nikodijević.

Osim toga, biće izdvojeno i novih 80 miliona dinara za putnu infrastrukturu, što će se odnositi na hitne intervencije i popravke rupa na ulicama prestonice u zimskom periodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar