U trendu

Odbornici odlučili o osnivanju Fondacije za decu i mlade

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku o osnivanju Fondacije za decu i mlade Beograda putem koje će se prikupljati novčana sredstva i pomagati porodicama koje nemaju dovoljno sredstava da izdržavaju svoju decu.
Obrazlažući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je razlog za donošenje ove odluke to što postoji jedan broj porodica, uglavnom sa više dece, koje nisu prepoznate u sistemu socijalne zaštite, a potrebna im je pomoć.

“Imamo mnogo porodica samohranih roditelja, najčešće majki, bez dovoljno prihoda, za koje ćemo obezbediti razne vrste pomoći, posredstvom konkursa“, rekao je Vesić.

To će, kaže, biti pomoć u hrani, za nabavku školskog pribora, pomoć u odeći do toga da se obezbedi prekvalifikacija za roditelje kako bi dobili posao.
Gradski odbornici usvojili su i Rešenje o imenovanju Upravnog odbora Fondacije za decu i mlade Beograda, a Vesić kaže da će taj odbor imati 15 članova, mahom javnih ličnosti, uz predstavnike kompanija koje budu donatori.

Na period od četiri godine predsednica ovog odbora je Leontina Vukomanović, a članovi su Dejan Stanković, Lazar Marković, Lazar Ristovski, Viktor Savić, Verica Bradić, Branko Milićević Kockica, Jelena Karleuša, Olivera Miletović, Silvija Alavanja.

“Nadam se da ćemo pomoći što većem broju porodica. Osim novčane pomoći, poziv kompanijama jeste da pomognu da se samohrani roditelji zaposle, kako bi mogli da sami prehrane svoju porodicu i da se dovoljno osnaže, što je i krajnji cilj”, rekao je Vesić.

Podsetio je da ranije osnovana i Fondacija za mlade talente Grada Beograda zahvaljujući kojoj se, kako kaže, do sada pomoglo više od dve stotine mladih ljudi kako bi nastavili da razvijaju svoje talente.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.