U trendu

Odbornici Skupštine Beograda danas o porezu na imovinu

Odbornici Skupštine Beograda raspravljaće danas o izmenama odluka o određivanju zona na teritoriji grada i stope amortizacije, koji će omogućiti da se u 2016. godini smanji porez na imovinu za određeni broj gradjana.

Na dnevnom redu Skupštine je i Predlog strateškog plana razvoja sistema vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji Beograda od 2015. do 2025. godine.

Biće razmatrani i predlozi programa zaštite životne sredine i odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada.

Pred odbornicima će biti i nekoliko predloga o izradi planova detaljne regulacije, o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju privremenih objekata, tezgi i drugih pokretnih objekata na teritoriji grada.

Na sednici će se raspravljati i o promeni oblika organizovanja „Veterine Beograd“ iz ustanove u javno komunalno preduzeće i imenovanju Budimira Grubića za vršioca dužnosti direktora tog preduzeća.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd, članova školskih odbora u nekim osnovnim i srednjim školama, kao i razrešenju i imenovanju člana Gradske izborne komisije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar