U trendu

Odlaganje rasprave u Unesku omogućava rešenje kroz dijalog

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi odlaganje rasprave o prijemu Kosova u Unesko omogućilo da se to pitanje rešava kroz dijalog koji se vodi u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Dačić je danas u razgovoru s predsednikom saveta za turizam i antikvitete Saudijske Arabije, Sultanom Bin Salmanom Bin Abdulazizom Al-Saudom, rekao da Srbija želi da zaštiti svoje kulturno-istorijske i verske spomenike na Kosovu, i obavestio ga o aktivnostima Srbije u Unesku tim povodom.

Dačić je objasnio da bi odlaganje rasprave o prijemu Kosova u Unesko omogućilo da se ovo pitanje rešava kroz dijalog koji se vodi u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije takođe je izrazio spremnost Srbije za dalji razvoj i proširenje saradnje sa Saudijskom Arabijom, naročito privredne i investicione, kao i u domenu obrazovanja, kulture i sporta.

Dačić je istakao zadovoljstvo posetom saudijskog zvaničnika kao dodatnim impulsom u jačanju veza dve zemlje i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti turizma, izrazivši nadu da će pospešiti saradnju u ovoj oblasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar