U trendu

Odluka o učešću na izborima – i moralna i politička

Bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao je danas da njegova odluka da se kandiduje za nosioca liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i moralna i politička.

On je, gostujući u emisiji Kažiprst na TV B92, kazao da se pre te odluke konsultovao sa saradnicima i porodicom.

Prema njegovim rečima, na to ga je podstaklo to što je i kao verski vodja radio stvari koje ne rade drugi verski predvodnici – osnovao 14 vrtića, škole, Univerzitet, kuhinje za siromašne.

Govoreći o negativnim komentarima na tu njegovu odluku, Zukorlić je rekao da se s njom ne slažu samo „očajnici“ i politički protivnici, koji su time pokazali da se osećaju ugroženo.

„Pretpostavljam da ih je moja odluka uplašila, jer su navikli da dve i po decenije neprikosnoveno vladaju sandžačkim prostorom, u sprezi s vlastima u Beogradu i drugim strukturama. To govore jer se pojavio neko ko može ozbiljno da ih ugrozi“, rekao je Zukorlić.

On je izrazio uverenje i da će dobiti značajan broj glasova i u bošnjačkom i u srpskom narodu, kao i u manjinskim zajednicama.

„I za (Rasima) Ljajića i za (Sulejmana) Ugljanina bolje je da ja pobedim, jer su oni dali maksimum i bolje da mesto ustupe ljudima koji na tom polju imaju šta da pokažu“, smatra Zukorlić.

On ponovio da mu je ideja ista kao i kada je bio verski vodja, a to je činiti dobro.

U tom smislu, njegova misija biće – pomirenje naroda, zbog čega se nada širokoj podršci Bošnjaka na predstojećim izborima.

„Pomirenje je jedina ideja koja nije potrošena i ona treba svim narodima i svim zajednicama, čak i pojedincma“, rekao Muamer Zukorlić.

Dodao je da će, ako udje u novu Vladu Srbije, staviti na raspolaganje sve resurse koje dobije, jer ne želi biti posmatrač.

„Preporučujem se za pomirenje. U tom smislu ne razlikujem ni četnike, ni partizane, ni komuniste, ni lažne demokrate. Biću u parlamentu jedna novina u retoričkom, političkom, etičkom smislu“, zaključio je Zukorlić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar