najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odnos prema migrantima po modelu između Francuske i Mađarske

Srbija neće graditi ograde i zidove, izjavio je sinoć premijer Aleksandar Vučić i naveo da će Srbija i dalje u migrantskoj krizi štititi i svoje interese, te da još nema sveobuhvatnog rešenja.

Vučić je na konferenciji Medijskog foruma Jugoistočne Evrope u Beogradu, odgovarajući na pitanje bugarskog novinara o migrantskoj krizi, rekao da Srbija ceni sve napore koje je uložila Evropska komisija i napore nadležnih u Bugarskoj da se spreči veliki priliv i ulazak ljudi.

Prema najnovijim informacijama, rekao je Vučić, srpsku granicu je ovog meseca prešlo duplo manje migranata u odnosu na prošli mesec.

Srbija je duboko zahvalna Bugarskoj, koja je uradila svoj deo posla, dodao je navodeći da je trenutno u Srbiji oko 7.000 migranata.

Upitan da li odnos Srbije prema migrantima vidi kao onaj u Francuskoj ili u Mađarskoj, Vučić je rekao da Srbija ne može da se poredi ni sa Francuskom ni sa Poljskom ni sa drugim velikim zemljama, ali i da bi izabrala model između Francuske i Mađarske.

Podseto je da je Srbija i u vreme kad je migrantska kriza bila na vrhuncu i kada je bilo neizbežno reći nešto loše ili protiv migrant ili doneti strožu politiku, čekala na sveobuhvatno rešenje krize, ali da takvo još ne postoji.

Naveo je i da je Srbija dobila punu podršku EU i da se ponudila da učestvuje u sistemu kvota.

„Želeli smo da pokažemo našu lojalnost“, primetio je i podsetio da je Srbija dobila novčanu pomoć iz fonda solidarnosti za saniranje posledice poplava 2014. godine.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Ništa mi nije uvredljivije nego što smo jedina država u Evropi u kojoj migranti ne žele ni silom da ostanu!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike