U trendu

Odnosi s Nemačkom konstantno se unapredjuju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu s političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Andreasom Mihaelisom o bilateralnim odnosima dve zemlje, migrantskoj krizi, stabilnosti regiona i procesu evrointegracija Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je tokom razgovora u Beogradu ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i da ih karakterišu intenzivna saradnja na svim poljima, dijalog na visokom nivou i konstantan trend unapredjenja.

Ministar je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Nemačkom u okviru Trojke OEBS-a i spremnost da se saradnja nastavi i za vreme nemačkog predsedavanja toj organizaciji.

Mihaelis je tokom razgovora istakao da Nemačka veoma ceni odnos Srbije prema migrantima, kao i da je Beograd veoma važan partner kad je reč o stabilnosti regiona.

On je podsetio da su stabilnost i saradnja zemalja regiona jedan od glavnih ciljeva inicijative nemačke kancelarke Angele Merkel o pokretanju takozvanog Berlinskog procesa.

Dodaje se da je Mihaelis konstatovao napredak koji je poslednjih godina ostvaren u bilateralnim odnosima s Nemačkom, ali i u razvoju Srbije, i najavio da će Berlin nastaviti da pruža snažnu podršku u procesu pridruživanju Srbije EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar