U trendu

Održan protest prosvetnih radnika Čačka

Više desetina prosvetnih radnika u Čačku protestovalo je danas u znak podrške svojim kolegama iz čačanske Gimnazije, srednje Mašinske i Ekonomske škole koji su odbili da prime prosvetne radnike.

Protest je organizovao Sindikat obrazovanja Čačka (SOČ), a održan je ispred Gimnazije.

Nastava u Gimnaziji i Mašinskoj školi bila je prekinuta juče, jer su profesori bojkotovali prosvetne inspektore, ali je, prema rečima predsednika SOČ-a Vladimira Adžića, ona danas normalizovana.

On je dodao da su časovi i juče i danas održani u Ekonomskoj školi, u kojoj su profesori takodje bojkotovali inspektore.

Adžić je rekao da je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji je SOČ član, još 2012. godine donela odluku da se ne prihvati kontrola nastave koju Ministarstvo prosvete naziva eksterna evaluacija, jer se na taj način ne vrši predmetna kontrola i ne utvrdjuje kvalitet nastave.

„Ne može šegrt da kontroliše majstora, nego postoji neki red. Dogadjalo se da psiholog dodje u školu da kontroliše nastavu istorije, geografije i matematike. Mi se zlažemo za predmetni nadzor“, rekao je Adžić.

Predsednik Sindikata Gimnazije Milan Selaković rekao je da su prosvetni inspektori danas „revidirali stav“, da u školama  samo pregledaju dokumentaciju i da neće posećivati časove.

On je rekao da su u kontrolu nastave u Čačku došli prosvetni inspektori iz Beograda, Kragujevca i Kruševca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.