U trendu

Održana manifestacija „Padobranski skok veterana“

BEOGRAD – Na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ i niškom vojnom aerodromu „Narednik pilot Mihailo Petrović“ proteklih dana održana je manifestacija „Padobranski skok veterana“.

Više od 30 veterana padobranaca prvo je na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ izvelo padobransku obuku, prvi padobranski skok i tandem padobranske skokove, a potom su na vojnom aerodromu u Nišu realizovali stotinjak padobranskih skokova padobranima tipa „Krilo“ sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Manifestaciju je organizovao Padobranski klub „Arhistratig“, a podržalo Ministarstvo odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović zadovoljan je realizovanim aktivnostima koje imaju osnovni cilj da padobrance veterane, koji nisu skakali od kraja odsluženja vojnog roka, vrate u padobranski sport.
„Projektom se promovišu veterani, vrednosti duha patriotizma, vojničke i ratničke časti, neguju se i razvijaju tradicije“, rekao je Kuzmanović i zahvalio Ministarstvu odbrane što je prepoznalo dobru stranu ovog projekta i omogućilo da padobranci posle više desetina godina od odsluženja vojnog roka ponovo skaču padobranom iz aviona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.