U trendu

Održano obećanje dato meštanima na levoj obali Dunava

BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević izjavio je danas da je država Srbija, a pre svega predsednik Aleksandar Vučić održao reč jer je počela isplata novca meštanima naselja na levoj obali Dunava koji su pretrpeli štetu u poplavama.

Isplata je počela u sredu, a do sada je izdato 935 rešenja za isplatu odštete koja iznosi od jedne do tri prosečne plate, rekao je Petronijević i naglasio da na ovaj način Grad Beograd pokazuje ozbiljnost jer se žitelji nasela na levoj obali Dunava dobro sećaju koliko su čekali na pomoć 2000. godine, kada su takođe bile poplave.

„Mi kao država, a pre svega predsednik Aleksandar Vučić, koji je prilikom obilaska obećao pomoć, održali smo reč. Tako ćemo održati reč i za kanalizaciju“, rekao je Petronijević gostujući na Studiju B, saopštila je Gradska uprava.

Podsetio je da je u toku tender za čišćenje kanala u vrednosti od dva miliona evra i dodao da do sada nije rađeno kako treba, jer su pregrađivani kanali koji su zatrpani otpadom.

„Kanali nisu kontejneri i zato još jednom apelujem na građane da ne bacaju đubre u kanale jer se posledica ovakve neodgovornosti građanima vraća kao bumerang. Moramo svi zajedno da čuvamo svoje životno okruženje jer u suprotnom priroda nas i te kako opominje“, rekao je Petronijević.

Istakao je da je Vučić prvi predsednik koji je otišao u naselja Popova bara i Kotež, odmah posle poplava kada su, dodao je, građani bili ozlojeđeni.

„Održali smo reč i za sedamnaest dana je počela isplata odštete i urađeno 935 rešenja. Građani će dobiti sumu u zavisnosti od procene opštinske komisije. Brzo smo radili i molimo građane za strpljenje jer želimo da sve uradimo kako treba kada je rekonstrukcija u pitanju“, rekao je Petronijević.

On je podsetio da je danima na terenu sa predstavnicima komunalnih preduzeća, istakao da se iz dana u dan situacija popravlja zahvaljujući timskom radu sa građanima i dodao da će u ovom delu grada u martu sledeće godine, kako je i obećano, početi radovi na izgradnji kanalizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.