Oduzeto vozilo članu udruženja CarGo

Komunalna i interventna policija oduzele su u Krnjači još jedno vozilo članu Udruženja gradjana „CarGo“, saopšteno je danas iz tog udruženja.

U saopštenju se navodi da se na licu mesta nalazila Pauk služba, koja je „organizovano čekala vozilo člana udruženja kako bi bilo nelegalno odneto, a zatim i protivzakonito zadržano na Parking servisu“.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić kazao je da je to samo još jedan vid pritiska na CarGo i institucije nakon jučerašnjeg protesta taksista i njihovih zahteva da se CarGo ugasi.

„Ovo je zaista nečuveno. Nasilje nije rešenje. Beograd treba da bude grad mira i dijaloga, a ne nelegalnog oduzimanja vozila na ulicama. Kakva se poruka šalje građanima koji samo pošteno žele da rade svoj posao, ljudima koji žele da dobiju pomoć na putu, svima nama koji želimo da živimo u normalnoj atmosferi?“, upitao je Vučić.

Iz udruženja CarGo je saopšteno da je policija pokušala da oduzme do sada šest vozila, a da je oduzela ukupno četiri vozila članova tog udruženja, i da ih još nije vratila iako nema zakonsko pravo da ih drži.

(Beta)

1 komentar
  1. Građanin

    Kako nema razloga da ga zadrži. Da li je to vozilo registrovano za javni prevoz putnika? Ako je odgovor „nije“ onda više nema mesta za raspravu.

Napišite komentar