U trendu

Ogranak AKV: Pravni fakultet urušio ugled komore i advokature

Izvršni odbor Ogranka Advokatske komore Vojvodine (AKV) u Novom Sadu ocenio je danas da je novosadski Pravni fakultet poništavanjem doktorata bivšem predsedniku AKV Slobodanu Beljanskom urušio ugled te komore i cele advokature.

„Bitno je napomenuti da se radi o našem kolegi koji je zauzimao više funkcija u AKV, a najistaknutije medju njima su funkcija predsednika komore i dekana Akademije AKV, pa se ovim poništenjem njegovog doktorata urušava i ugled same AKV i cele advokature“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su proceduralni razlozi koje je Pravni fakultet naveo kao obrazloženje za poništavanje doktorata „teško održivi“, kao i sam postupak donošenja takve odluke, sa kojim Beljanski uopšte nije bio upoznat pre nego što je odluka doneta.

„Doktorat kolege Slobodana Beljanskog poništen je isključivo iz proceduralnih razloga, a da sama teza ni na koji način nije dovedena u pitanje, što samu odluku posle ovolikog protoka vremena, čini apsurdnom“, navedeno je u saopštenju.

Ogranak AKV u Novom Sadu čini 1.150 advokata, a saopštenje je potpisao predsednik Ogranka Srdjan Dobrosavljev.

Pravni fakultet u Novom Sadu poništio je doktorat koji je Beljanski na toj visokoškolskoj ustanovi odbranio 2001. godine, uz obrazloženje da nije podneo zahtev za odbranu doktorske teze.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike