Olujni vetar rušio sve pred sobom, oborena stabla u Novom Sadu (foto)

Olujni vetar koji od sinoć duva u Novom Sadu i okolini, obarao je stabla drveća u pojedinim ulicama u Novom Sadu, a jedno stablo je palo i na putu između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca. Zbog toga je saobraćaj u pravcu prema Sremskim Karlovcima bio jedno vreme otežan, jer su vozači morali da obilaze stablo koje je preprečilo jednu traku kolovoza.

Prema rečima vozača, saobraćaj nije bio značajno otežan, ali je bezbednost učesnika u saobraćaju bila upitna pre svega zbog činjenice što je stablo bilo na putu posle blage krivine, te ga je teško odmah uočiti.

U Novom Sadu oborena su četiri stabla, povređenih nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta na automobilima.

Zbog olujnog vetra, Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ angažovalo je interventne ekipe opremljene svom neophodnom mehanizacijom koje se neprestano nalaze na terenu i uklanjaju posledice nevremena.

„Pod naletima vetra oborena su četiri stabla u Primorskoj ulici, u blizini Doma zdravlja u ulici Zmaj Ognjena Vuka, u Živojina Ćuluma 100 i u Fruškogorskog odreda 3. Polomljen je i veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta. Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća“, saopštili su u „Gradskom zelenilu“.

Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ apeluje na građane da dok traje nevreme ne parkiraju vozila u blizini drveća, iako su ona na vreme i kvalitetno orezana, a prestarela, bolesna i trula stabla uklonjena.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    mi samo secemo a treba i saditi sume i sumske pojase da se kosava razbije

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike