U trendu

Oporavak 160 dece na Mitrovom polju

BEOGRAD – Prva grupa od 78 socijalno ugrožene dece iz Beograda, krenuće u nedelju, 5. avgusta, na program oporavka u odmaralište Crvenog krsta na Mitrovom polju, a sredstva za njihov boravak obezbeđena su zahvaljujući donacijama građana i firmi.

U dve grupe, ukupno će 160 dece boraviti u odmaralištu koje se nalazi u opštini Aleksandrovac, na nadmorskoj visini od 650-700 metara.

Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta Beograd, ta organizacija je i ove godine pokrenula akciju “Pokažimo im šta znači ljubav”, kako bi sa građanima i kompanijama prikupila sredstva za realizaciju socijalnog programa “Oporavak socijalno ugrožene dece”.

Sa prvom grupom dece iz deset beogradskih opština, uzrasta osam do 13 godina, iz siromašnih porodica, biće pet vaspitača, dve volonterke Crvenog krsta Zvezdara i lekar, koji će brinuti o njima, do 12. avgusta, kada im sledi povratak u Beograd.

U okviru odmarališta na Mitrovom polju nalaze se i tereni za male sportove, tri terena za odbojku na pesku i bazen, koji se puni prirodnom toplom vodom do 25 stepeni mineralnog sastava.

Crveni krst Beograd ističe da je do 2. avgusta donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno 3,03 miliona dinara.

Ukupno je 6.256 domaćinstava uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta, koje su dobili uz junske uplatnice JKP “Infostan“, u iznosu od 2,57 miliona dinara, a ostatak od 465.203 dinara je prikupljen u kasicama koje se nalaze u objektima IKEA.

Sredstva se prikupljaju za oporavak, prevoz, smeštaj i ishranu 160 dece koja će boraviti u dve smene u Mitrovom polju.

Takođe, gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa “Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda“ pomogao u opremanju dece za oporavak.

Druga grupa dece će boraviti na Mitrovom polju od 12. do 19. avgusta, a iz Crvenog krsta Beograda zahvaljuju se svim donatorima na solidarnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.