U trendu

Opozicija da se izjasni o formiranju jedne kolone

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je došlo vreme da se opozicione stranke izjasne o formiranju jedne izborne kolone koja treba da se suprotstavi koaliciji na vlasti.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su u toku razgovori s Demokratskom strankom, „što na najvišem, što na nižem nivou“, i da očekuje da će SDS narednih dana dobiti odgovor.

„Narednih dana imaćemo odgovor. Došlo je vreme da se stranke izjasne, a poznato je da smo predložili formiranje jedne kolone koja treba da se suprotstavi koaliciji na vlasti“, rekao je Tadić nakon što je SDS potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u Kragujevcu s Pokretom za naš grad.

Aleksandar Senić iz SDS-a i Nebojša Zdravković iz Pokreta za naš grad potpisali su Sporazum čime je, kako je ocenjeno, postignut još jedan korak ka formiranju snažnog proevropskog bloka čiji je cilj privlačenje investitora u Kragujevac, rešavanje komunalnih problema i zaustavljanje odlaska mladih.

Tadić je kazao da danas potpisani sporazum odnosi na lokalne izbore, najavivši da će SDS nastaviti razgovor i sa ostalim pokretima u drugim gradovima i da je ta saradnja usmerena ka realizaciji procesa regionalizacije i decentralizacije.

On je ocenio da je za loš ekonomski položaj gradjana Srbije odgovorna aktuelna vlada, navodeći da prema vladinim kriterijumima ima 150.000 gradjana koji su apsolutno siromašni i ne mogu da žive od svog rada i prežive nijedan dan.

„To je najtragičnija posledica rada ove vlade, a loša investiciona politika, loše strateško planiranje, nesposobnost pregovaranja jeste, u stvari, osnova za takav katastrofalan rezultat“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, da bi rešavali takve probleme politiku mora da usmeri na regione i gradove jer se samo tu nalaze resursi i ljudski potencijali koji mogu da rešavaju probleme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.