U trendu

Opozicija na Kosovu ne odustaje od zahteva

Predstavnici kosovske opozicije zatražili su na sastanku kod predsednice Kosova Atifete Jahjage poništenje sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom (ZSO) i demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

Jahjaga je juče započete konsultacije o prevazilaženju aktuelne situacije danas nastavila susretom sa predsednicima pokreta Samoopredelenje Visarom Imerijem, predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem i predsednikom Incijative za Kosovo Fatmirom Ljimajem.

Kako javljaju prištinski mediji, lideri opozicije su ponovili stav da neće biti razgovora sa predstavnicima vlasti dok se ne povuku potpisi sa sporazuma o ZSO i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i zatražili da ne bude sednice Skupštine pošto se „situacija može još više pogoršati“.

Predsednik Samoopredelenja Visar Imeri je posle sastanka novinarima izjavio da su predsednici jasno stavili do znanja da neće odustati od svojih stavova dok premijer Kosova Isa Mustafa ne bude povukao sporazume o ZSO i o demarkaciji.

Lider ABK Ramuš Haradinaj je rekao da ne treba sazvati sednicu Skupštine Kosova dok Vlada preko policije i tužilaštva pokušava da privodi poslanike i aktiviste opozicije.Iz kabineta predsednice Kosova još nema zvaničnog saopštenja sa sastanka sa liderima opozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar