U trendu

Ne želeći da bude „dekor u vređanju“, opozicija napustila salu

Poslanici Demokratske stranke (DS), Pokreta „Dosta je bilo“ i Socijaldemokratske stranke (SDS) izjavili su da su napustili današnje zasednje Skupštine Srbije jer ne žele da budu „dekor u vredjanju dostojanstva i parlamenta i gradjana Srbije“.

Predstavnici tih stranaka su u zajedničkom obraćanju novinarima u Skupštini naglasili da je današnja sednica morala da bude zakazana u skladu sa Poslovnikom, to jest pre sedam dana, a ne pre 24 sata.

Oni su podsetili da se formiranje Vlade čeka duže od tri i po meseca.

Lider DS Bojan Pajtić je rekao da Srbija tri i po meseca čeka formiranje nove Vlade i da u tom periodu nije bilo ni stranih investicija kao ni dobre agrarne politike.

„Gradjani Srbije ispaštaju jer se jednom čoveku osladilo da vlada sam“, rekao je Pajtić.

On je naveo i da DS, kao i ostale stranke koje su se zajedno borile protiv kradje na izborima u aprilu, neće pristati da budu dekor u ponižavanju Srbije.

Predstavnik SDS Marko Djurišić je rekao da su predstavnici te stranke napustili zasedanje kako bi sačuvali dostojanstvo parlamenta.

On je rekao i da je današnjim dešavanjima dodatno obesmišljena politika u Srbiji, optuživši vladajuću većinu da misli da može da radi šta hoće.

Djurišić je i dodao da je u prvih 70-ak strana ekspozea nije bilo nijedne reči o borbi protiv siromaštva dok je o zdravstvu pisano na samo jednoj strani.

Lider „Dosta je bilo“ Saša Radulović je rekao da je danas došlo do ponižavanja i skupštine i gradjana i da su poslanici tog pokreta iz protesta napustili poslaničke klupe.

On je naglasio da poslanici tog pokreta neće dozvoliti kršenje poslovnika u ovoj, kao i u bilo kojoj drugoj prilici.

Poslanici Dosta je bilo i SDS su naveli da će u svojim poslaničkim klubovima pratiti ekspoze i nakon toga izneti svoje primedbe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.