U trendu

Opozicija sutra bez suzavca na sednici Skupštine

Opozicione partije neće koristiti suzavac kako bi onemogućili održavanje sutrašnje sednice kosovske Skupštine na kojoj će predsednica Kosova Atifete Jahjaga predstaviti godišnji izveštaj o svom radu, ali će na druge načine iskazati svoje nezadovoljstvo, javili su prištinski mediji.

Prema njihovim saznanjima, predstavnici tri opozicione stranke još nisu odlučili kako će izraziti protest tokom sutrašnjeg zasedanja ali su najavili da će poštovati funkciju predsednika Kosova koju obavlja Jahjaga.

Opozicija je kosovskoj predsednici dostavila dokument od tri tačke u kome zahteva povlačenje potpisa sa sporazuma o Asocijaciji-Zajednici srpskih opština (ZSO) i puštanje iz pritvora uhapšenih poslanika opozicije.

Ukoliko ne bude povučen potpis sa sporazuma o ZSO, opozicija je najavila da će zatražiti organizovanje referenduma o tom i sporazumu o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom a u slučaju da ni taj zahtev ne bude prihvaćen, zatražiće raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz kabineta kosovske predsednice medijima je saopšteno da će Jahjaga sutra govoriti o aktivnostima koje je preduzela tokom ove godine kao i o aktuelnoj situaciji u zemlji.

Očekuje se da će posle govora Jahjage, Skupština nastaviti sa sednicom koja je u ponedeljak prekinuta zbog nedostatka kvoruma, i na kojoj treba da se usvoji predlog o sastavu Borda direktora Kosovska agencije za privatizaciju, kao i rezolucija o osudi postupaka opozicije kojima se blokira rad Skupštine Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar