U trendu

Opozicija u zgradi RTS-a, traže da gostuju u Dnevniku (foto, video)

Deo demonstranata sa večerašnjeg protesta „1 od 5 miliona“, predvođeni Boškom Obradovićem, upao je u zgradu RTS iz Aberdareve ulice.

Lider Dveri Boško Obradović, koji je sa demonstrantima ušao večeras u RTS, rekao je da oni neće otići iz zgrade dok im ne bude omogućeno da gostuju u Dnevniku 2.

Obradović je u hodniku zgrade RTS razgovarao sa policajcem, koji mu je rekao da neće biti primenjena sila, ali da takvo njihovo ponašanje nije prihvatljivo.

Policijski komandant je u razgovoru sa Draganom Đilasom i Obradovicem tražio da napuste zgradu RTS, što su oni odbili.

Demonstranti su inače razbili prozore i ulazna vrata i odgurnili policiju.

Obradović je pregovarao sa urednikom Zoranom Stanojevićem da ih puste u program, bilo da je u pitanju dnevnik ili neka druga emisija.

U zgradi RTS-a su i Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Marko Bastać, Marinika Tepić…

Obradović je rekao da su svi ulazi u RTS otvoreni i pozvao građane da se okupe oko RTS u Takovskoj i poručio da će „večeras“ osloboditi RTS.

“Razići se nećemo, bićemo ovde sve dok nam se ne omogući da se uključimo u program. Šta je problem da nas puste da gostujemo dva minuta Dnevniku” , rekao je Obradović.

Kako je rekao, oni nisu tu da bi se sukobili sa policijom i da nemaju problem sa njima, već imaju problem sa generalnim direktorom i glavlnim urednikom RTS.

“Nikakva krađa se ovde nije desilo, niko ništa ružno nije rekao a kamoli uradio bilo kome na RTS”, rekao je Obradović.

https://twitter.com/BgdVozd124/status/1107011966948786176

Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović je, na opasku jednog od urednika da ne mogu tako nasilno da ulaze rekla da su „vrata bila otvorena“.

Jedan od demonstranata pozvao je i ostale okupljene da uđu u zgradu javnog servisa.

U zgradu je ušao i Dragan Đilas.

Učesnici protesta gađali su jajima zgradu Javnog servisa. Nakon toga su, predvođeni Obradovicem, ušli u prostorije RTS-a.

Hodnike su izlepili trakama i poručili da ce se uključiti uživo u program.

Prethodno su najavili da ce na dva sata blokirati RTS kako bi, kao i prošlog puta, održali improvizovani „Dnevnik slobodne Srbije“.

(Tanjug/N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.