U trendu

Oprez zbog pojačanog saobraćaja i mokrih kolovoza

Na putevima se večeras očekuje pojačan saobraćaj karakterističan za kraj vikenda, i to najviše na prilazima većim ggradovima, pa se vozačima savetuje strpljenje i tolerancija za volanom, saopštio je Auto-moto Savez Srbije.

S obzirom da meterolozi predviđaju pretežno oblačno vreme, s mogućim pljuskovima i grmljavinom AMS S apeluje na vozače da voze oprezno i drže veće odstojanje između vozila.

Zbog saobrahajne nesreće koja se dogodila kada je kamion koji se kretao iz Beograda ka Nišu sleteo sa autoputa kod Ražnja saobraćaj na sve tri trake autoputa na ovoj deonici iz pravca Beograda ka Nišu je obustavljen, rečeno je u Tanjugu u MUP-u. Vozila iz pravca Beograda se usmeravaju na stari put preko Ražnja.

U MUP-u navode i da su za saobraćaj bile obustavljene i dve trake autoputa iz pravca Niša ka Beogradu, a da su se vozila kretala jednom trakom. Policija obavlja uviđaj.

Kako navodi AMS S, sutra počinju radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije na levoj kolovoznoj traci državnog puta I A reda broj 1( auto-put E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd – Niš i Trupale -Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj će se preusmeravati na desnu traku u smeru Beograd – Niš.

Planirano trajanje radova je 80 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od sutra u 9:00 sati do 23. maja do 17:00 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen, zbog radova na betoniranju na mostu preko reke

Jermenovac. U toku obustave, alternativni putni pravci su: Prvi put sa oznakom II B reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem II A reda br 177 do Gornjeg Milanovca.

Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca savetuje se da od Topole nastave putem IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo

putem II A reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Gornjeg Milanovca i Bućinog groba, navodi AMS S.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na teretnim terminalima na GP Batrovci i Šid čeka se oko 120 minuta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike