U trendu

Opšti kolaps na ulicama: ko da nam je pred glavu… (video)

„Danas su gužve svuda, praktično je „Sudnji dan“, poslednji radni dan ove godine je i možete i sami da zamislite kakvo je stanje u saobraćaju u popodnevnim časovima. Koja god lokacija da vam padne na pamet – gužva je“, poručuju taksisti, a prenose mediji.

Kako je ranije najavljivano, prednovogodišnje ludilo, koje u prestonici traje i duže od nedelju dana, trebalo bi danas i sutra da dostigne – vrhunac! Na ulicama, pešačkim zonama, tržnim centrima, supermarketima, autobuskim stanicama i izlazima iz grada. Upravo takvo stanje na terenu potvrdili su nam i taksisti.

– Na Pančevačkom mostu je apsolutni kolaps. Jedan autobus se pokvario u smeru ka Bulevaru despota Stefana i sve pratkično stoji. Gazela je takođe preotperećena u smeru ka centru – kažu u Beogradskom taksiju.

Iz „Žutog taksija“ dodaju da je situacija gotovo alarmantna.

– Praktično je gužva u celom gradu – na mostovima, Autokomandi, u Takovskoj, u Kneza Miloša, kod Sajma, na Banovom brdu, svuda se mili i čeka. Nema zastoja ali se jako sporo ide gde god se okrenete – ističu u ovom taksi udruženju.

Razlog je očigledan, a gužve bi mogle da potraju i nekoliko sati.

– Em je petak, em poslednji radni dan u staroj godini, tako da očekujemo da gužve potraju sve do 21 sata. Najmanje – tvrde beogradski taksisti.

Velike gužve se očekuju ovog popodneva i na izlazima iz Beograda.

Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija Gužve i na izlazima iz grada

– Iz iskustva znamo da će najviše vozila biti danas popodne i sutra u prepodnevnim časovima. Tada će većina napustiti grad, a povratak očekujemo tek posle Božića – objasnili su iz Saobraćajne policije.

Tržni centri su prethodnih dana bili puni, a prema najavama danas bi trebalo da budu krcati.

– Pred nama su dva udarna dana u godini, zato smo i produžili radno vreme do 23 sata. Očekujemo desetine i desetine hiljada posetilaca – objasnili su iz jednog od najvećih prestoničkih šoping molova, a duže radno vreme imaju skoro svi tržni centri u Beogradu.

Ništa manja gužva nije ni na Beogradskoj autobuskoj stanici. Već u jutarnjim časovima danas je bilo zakazano 112 vanrednih polazaka, a očekuje se da će ih biti još više tokom dana. Zavisno od interesovanja.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija Veliki broj vanrednih polazaka autobusa

– Tradicionalno najviše vanrednih polazaka ima za zimske destinacija poput Zlatibora i Kopaonika, ali i za jug Srbije, Republiku Srpsku, Crnu Goru – kažu iz BAS-a.

Na društvenim mrežama korisnici se uveliko žale na gužvu u gradu, ali i na izlazima iz njega.

Na obilaznici Beograd – Pančevo trenutno je veliki zastoj, te ukoliko je moguće treba izbeći ovu deonicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.