U trendu

Opština Čajetina povodom Dana opštine dodelila priznanja (VIDEO)

Povodom Dana opštine, 30. juna, i 90 godina od kada je proglašena varošicom, u Čajetini su danas zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su u prethodnih godinu dana ostvarili zapažene rezultate, uručena priznanja.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ponovio je opredeljenje lokalne samouprave da radi u opštem interesu i interesu gradjana, ali i turista i investitora, kao i da razvija lokalnu zajednicu, u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije.

„Dajemo povlastice domaćim investitorima, ne dajemo ih strancima, ne uzimamo od vas da bi prihode i zemljište davali stranim kompanijama… Naša najveća investicija je Gold gondola koju ćemo završiti u najkraće roku“, rekao je Stamatović.

Priznanja opštine Čajetina pripala su vlasnicima „Mesare Janković“ Radomiru Jankoviću iz Rožanstva, jedne od retkih mesara koja na tržište plasira proizvode sa tih prostora, „Foto studija Nikić“ Draganu Nikiću, svojevrsnom hroničararu dešavanja u opštini u poslednje dve decenije, kao i firme rezane gradje i peleta „Gorštak“ Petru Tešiću iz Braneškog Polja.

Takodje, priznanja su dobili i poljoprivredni proizvodjači Dragica Božović iz Dautovca i Vladimir Virlić iz Krive Reke kao i dugogodišnji kapiten košarkaša Zlatibora Ivan Tmušić.

„Sa kapitenskom trakom vodio je košarkaše Zlatibora do istorijskog uspeha – plasmana u najjači rang srpske košarke i na Kup Radivoja Koraća. Košarkaški savez Srbije uručio mu je na Kupu priznanje kao igraču koji je prošao četiri takmičarska ranga sa istim timom“, navedeno je u obrazloženju za nagradu.

Zahvalnica „Zoran Tmušić“ za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije „S Tamarom u akciji“. Svojim dosadašnjim radom pomogla je renoviranje 12.300 kvadrata, tačnije 154 doma i pomogla 154 porodice – od toga 460 dece, da žive u neuporedivo boljim životnim uslovima

„Zlatiborska povelja“ pripala je Miroljubu Aleksiću, vlasniku „Alko grupacije“ koja je nedavno otvorila „Grand hotel Tornik“, najveći hotel na Zlatiboru i jedini sa „pet zvezdica“. Namera je da se u kasnijoj fazi „Grand hotelu Tornik“ pridruži i „Hotel Tornik skaj“ sa rotacionim restoranom i heliodromom, pa će oni zajedno predstavljati velelepnu celinu.

U ime dobitnika na priznajima je zahvalio Aleksić, koji je naveo da je zadovoljan što je otvaranjem hotela na Zlatiboru dao mali doprinos razvoju jedne od najznačajnih, ako ne i najznačajnije destinacije u Srbiji.

„Srećan sam što će Zlatibor vrlo brzo dobiti i gondolu, u skorije vreme i aerodrom, autoput, što će privući još veći broj turista od trenutno milion evidentiranih, i otvoriti Zlatibor za bogatije klijente“, naveo je Aleksić.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Ratko Čkonjević.KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar