U trendu

Opština Gračanica pomaže Udruženju slepih i slabovidih

GRAČANICA – Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obećao je danas svu moguću podršku lokalne samouprave Udruženju slepih i slabovidih u Gračanici, te poručio da na to mogu uvek računati.

On je danas obišao Udruženje na njihov poziv, kako bi se uverio u kakvim uslovima funkcioniše, te kako bi saznao koje su njihove potrebe i problemi s kojima se suočavaju članovi.

Dočekali su ga rukovodilac Božidar Stojanović i dvadesetak članova Udruženja, a Popović je podsetio na izuzetno dobru saradnju koju s njima imaju, te poručio da Opština Gračanica želi da bude upućena u njihove probleme i da ih zajedno rešavaju.

„Prošle godine sproveli smo niz aktivnosti, jedna od bitnijih je Vidovdanski šahovski turnir, a dogovorili smo i aktivnosti za ovu godinu“, kazao je Popović i dodao da su neadekvatne prostorije, trenutno najveći problem ove organizacije koja ima 86 članova.

Obećao je da će se opština potruditi da u skorije vreme pronađe adekvatno mesto čime bi se poboljšali uslovi za rad, druženje i sve druge aktivnosti koje udruženje ima.

„Vrata Opštine Gračanica su vam uvek otvorena, probleme ćemo rešavati jedan po jedan“, poručio je Popović članovima gračaničkog Udruženja slepih i slabovidih.

Božidar Stojanović je u ime svih članova predsedniku Popoviću zahavalio na poseti i razumevanju koje je pokazao i naveo da je to prvi predsednik opštine koji ih je posetio.

„Imamo velikih problema u funkcionisanju, nemamo adekvatne prostorije, nemamo izvore prihoda. Opštine Gračanica pomaže koliko može i to nam veoma znači“, kazao je Stojanović.

Udruženje je osnovano 1946. godine u Prištini kako bi se slepim i slabovidim osobama pružila adekvatna pomoć. Od 1999. godine udrženje je iz Prištine izmešteno u Gračanicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.