U trendu

Opština Savski Venac ulaže u uređenje obrazovnih ustanova

BEOGRAD – Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i član Opštinskog veća Vladimir Pavlović, danas su obišli radove u nekoliko osnovnih škola, gde su u okviru tekućeg održavanja u toku uređenja učionica, hodnika, sala za fizičko ili popravke krova i oluka.

Posle posete školama „Vojvoda Radomir Putnik“, „Vojvoda Mišić“ i „Stefan Nemanja“, gde su u razgovoru sa direktorima zaključili da radovi idu po planu, predstavnici Opštine su istakli da je period raspusta odlično iskorišćen kako bi sve osnovne škole sa Savskog venca zasijale i spremno dočekale svoje đake, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima predsednika oopštine Miloša Vidovića, zahvaljujući dobroj saradnji Opštine sa svim obrazovnim ustanovama sa Savskog venca, deca koja pohađaju škole i vrtiće na teritoriji opštine imaju najbolje uslove za boravak i učenje.

„Trudimo se da održimo kontinuitet rada i sa ciljem da zadovoljimo potrebe najmlađih redovno komuniciramo sa direktorima i upravnicima i činimo sve kako bi naša deca imala uredne, čiste, tople i bezbedne prostorije u školama ili vrtićima. Opština sada izdvaja znatno više sredstava za tekuće održavanje osnovnih škola jer smo svesni potrebe ulaganja u budućnost i obrazovanje dece. Briga o deci i uređenje obrazovnih institucija je jedan od naših prioriteta i u tom pravcu ćemo i nastaviti“, poručio je Vidović.

Radovi na tekućem održavanju u svim osnovnim školama su u toku, a završetak je planiran do kraja školskog raspusta.

Obilasku je prisustvovao i načelnik Odeljenja za projekte razvoja Vladimir Nastić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.