U trendu

Opština Vračar uklanja bespravno podignute objekte

Gradska opština Vračar saopštila je danas da je uklonila kiosk „Foto Slavija“ koji je stajao skoro 24 godine i koji je, kako je navedeno, predstavljao pravi simbol prethodne vlasti na Vračaru i ističe da nastavljaju sa politikom uvođenja komunalnog reda u opštini.

Kako je navedeno, gradska opština Vračar na taj način na delu potvrđuje da je njena politika uvođenje komunalnog reda u opštini i uklanjanje bespravno postavljenih montažnih objekata „koji su simbol prethodne vlasti“.

Iz te opštine navode da su taj lokalo uklonili juče i preciziraju da su samo tokom ove sedmice uklonili četiri kioska, kao i da su nedavno uklonjeni nelagalni objekti koji su zaklanjali fasadu Kalenić pijace i zauzimali trotoar u ulici Maksima Gorkog.

„Svi ti bespravni objekti godinama su se nalazili bez ikakvih dozvola i kao takvi tolerisani su od strane prethodnih opštinskih rukovodstava. GO Vračar je zajedno sa Gradom Beogradom i JKP Gradske pijace porušila montažne objekte na samoj Kalenić pijaci koji su se nalazili u ulicama Maksima Gorkog i Njegoševoj i umesto njih se grade novi, modernog dizajna kakvi i treba da postoje na Vračaru“, navedeno je u saopštenju.

Podsećaju i da se u ovom trenutku na Vračaru, u saradnji sa gradom Beogradom, rekonstruiše 21 fasada kao i da narednih dana počinje rekonstrukcija gornjeg dečijeg igrališta u „Mitićevoj rupi“ i ističu da sve to pokazuje da je rukovodstvo Vračara odlučno da uredi opštinu, uvede komunalni red i tako od Vračara napravi bolje mesto za život svih građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.