U trendu

Optužnica u predmetu Kolubara ponovo u Tužilaštvu

Optužnica u predmetu „Kolubara“, kojom se bivši direktor Rudarskog basena „Kolubara“ Dragan Tomić i 27 osoba terete za zloupotrebe u toj firmi, vraćena je na doradu Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu zatražilo je da Tužilaštvo za organizovani kriminal dopuni istragu i ispita osnovanost optužnice kojom se Tomić i još 27 osoba terete za zloupotrebu službenog položaja pri angažovanju građevinskih mašina privatnih firmi, čime su oštetili „Kolubaru“ za 938 miliona dinara.

„Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja (za organizovani kriminal) Višeg suda u Beogradu dana 30.9.2015. godine donelo je naredbu da Tužilaštvo za organizovani kriminal, u roku od tri dana od dana prijema naredbe, donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice ovog tužilaštva od 14.11.2014. godine“, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Tomić i petorica njegovih saradnika oslobođeni su 3. decembra 2013. godine odgovornosti za zloupotrebe u otkupu otpadnog gvožđa u iznosu od 58,8 miliona dinara, za koju ih je teretila optužnica u predmetu „Mala Kolubara“, a odluka je postala pravosnažna 20. avgusta 2014. godine odlukom Apelacionog suda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.