U trendu

Orbović: Dužnost je da rudari imaju sigurne uslove rada

BEOGRAD – Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović čestitao je danas Dan rudara Srbije i ukazao na težak i visokorizičan posao rudara, kao i njihovo zalaganje za postizanje dobrih rezultata u interesu ukupnog razvoja privrede Srbije.

„Dužnost svih nas je da vam se obezbede sigurni uslovi rada i adekvatna nagrada za težak posao, a vi budete bezbedni na svojim radnim mestima“, navodi se u čestitki predsednika Saveza.

Istakao je da je danas prilika da se podsetimo i 6. avgusta 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za svoja prava, za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

„Sećajući se svih dosadašnjih napora, rudarskih zahteva i štrajkova i verujući u budućnost rudarstva, Savez samostalnih sindikata Srbije i dalje će se zalagati za poboljšanje uslova rada, povećanje sigurnosti na radu, materijalnog i socijalnog položaja rudara i njihovih porodica, za veća ulaganja u ovaj sektor usmerena ne samo na ekonomsku isplativost već i ekološku održivost i dostojanstvo rudarske profesije“, navodi se u čestitki.

Kako se navodi, na centralnoj svečanosti povodom Dana rudara Srbije koja se održava Boru i Brestovačkoj Banji, Savez samostalnih sindikata Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom metalaca Srbije i Samostalnim sindikatom radnika energetike Srbije najbolje rudare i radnike u oblasti energetike nagradiće satovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)