U trendu

Osnažiti službe za borbu protiv vršnjačkog nasilja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić izjavio je danas u Kraljevu da u Srbiji postoje zakoni kojima se reguliše problem vršnjačkog nasilja, ali da nema dovoljno kapaciteta za njihovo sprovodjenje.

„Postoje zakoni kojima se reguliše problem vršnjačkog nasilja, ali nema dovoljno kapaciteta da se oni sprovode. Nama su potrebni ljudi koji se time bave, moraćemo da osnažimo službe koje se time bave u školi. Svaki pojedinac je važan u ovom poslu“, rekao je Verbić.

On je naveo da je za suzbijanje vršnjačkog nasilja neophodno i razvijanje duha zajedništva medju učenicima, kao i bavljenje sportom.

„Neophodno je razvijanje zajedništva kod mladih, više sportskih sekcija u školama, izleta i to moramo da vratimo“, kazao je Verbić.

Verbić je izjavio i da je zadovoljan stavom predstavnika sindikata prosvetnih radnika prema njemu kao ministru i ocenio bi oni želeli da ga vide u budućoj vladi na toj funkciji.

„Ja sam lično veoma zadovoljan kakav stav sindikati imaju prema ministru, i kada biste ih pitali da li oni žele da ovaj ministar bude u sledećoj vladi, oni bi rekli, da. Ja bih na isto to pitanje rekao, što da ne“, odgovorio je Srdjan Verbić.

Verbić je danas položio kamen temeljac za izgradnju montažne sportske hale u Dvorištu doma učenika i Šumarske škole u Kraljevu.

Sredstva u iznosu od 50 miliona dinara najvećim delom obezbedio je grad Kraljevo, dok će delom u izgradnji sportske hale učestvovati i Ministarstvo prosvete.

Rok za završetak radova na novoj sportskoj hali kod Doma učenika u Kraljevu je 15. maj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar