U trendu

Oštre optužbe poslanika i ministarke Mihajlović

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da će ukoliko se ne povuče predloženi zakon o konverziji građevinskog zemljišta, vladajuća većina ostati upamćena kao neko ko je prodao Srbiju tajkunima, što su oštro negirali naprednjaci i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Božović je u Skupštini Srbije tokom razmatranja amandmana rekao da određene odredbe zakona omogućavaju izbegavanje davanja naknade za građevinsko zemljište te da Srbija u bescenje svoju imovinu poklanja tajkunima koji će imati najviše koristi od tog zakona.

„Zemlju prodajete tajkunima, a istovremeno povećavate cenu struje, smanjujete plate i penzije, tako da samo vi živite bolje, a građani sve gore“, ocenio je Božović.

Zorana Mihajlović je rekla da je za vreme vladavine DS-a bilo 650 sumnjivih privatizacija i raskinutih ugovora i da će DS ostati upamćena po tome što je građanima „oteo nadu da se može živeti bolje“ i po tome što je bez posla ostavila 400.000 ljudi.

Ona je istakla da se ovaj zakon sad ne bi donosio da je pitanje konverzije bilo rešeno mnogo ranije i naglasila da Vlada uporno ispravlja brojne greške demokrata.

Božović je na to ministarki odgovorio da je pljačkaška privatizacija izvođena u vreme Vlade Vojislava Koštunice i Mlađana Dinkića, kada je ona bila Dinkićeva prva savetnica i član njegove stranke G17 plus.

„Dakle gospodin (bivši predsednik G17 plus Miroljub) Labus i gospodin Dinkić su bili u toj Vladi od 2004. do 2007. godine kada su 23 sporne privatizacije od strane Evropske komisije tako ocenjene i vi ste neko ko je tu privatizaciju između ostalog na taj način uređivao“, rekao je Božović.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić rekao je Božoviću da je DS stvorila tajkune i ostavila najveći deficit i nezaposlenost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar