U trendu

Otac i sin postigli poravnanje državnim parama

Javno preduzeće za puteve u Gornjem Milanovcu platilo je sinu direktora Jovice Carevića 420.000 dinara po tužbi koju je podneo protiv firme na čijem je čelu njegov otac.

To je na današnjoj sednici Skupštine opštine saopštio odbornik Boško Milovanović iz Nove Srbije i pozvao Carevića, koji je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije da podnese ostavku. 

„Sin je tužio očevo preduzeće jer nije bio očišćen sneg na putu zbog čega je imao saobraćajni udes, a sada su njih dvojica postigli vansudsko poravnanje sa budžetskim parama“, rekao je Milovanović. 

On je istakao da Carević zbog ovoga treba da odmah podnese ostavku ili da vrati pare u budžet, „ako ima morala“.

O plaćanju ovih troškova govorio je i Dragan Kamaljević (SPS), član Opštinskog veća, tražeći odgovornost direktora i svoga predsednika što je dozvolio da saobraćajnica bude nebezbedna za vozila.

Jovica Carević je za agenciju Beta izjavio da je njegov sin pre sedam godina tužio Preduzeće za puteve Srbije a ne opštinsko, koje je nadležno za regionalne saobraćajnice gde se dogodio udes.

„Troškovi ovog spora iznose 1.100.000 dinara, ali je vansudskim poravnanjem to svedeno na 420.000, što je plaćeno iz opštinskog budžeta a sve je potpisao javni pravobranilac“, rekao je Carević.

Istakao je da ostavku neće podneti niti se oseća odgovornim za bilo šta. 

SPS i NS su u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i na ovoj sednici su bile  izražene brojne medjusobne optužbe.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.