U trendu

Otvaranje poglavlja ohrabrujuće, ali nije vreme za euforiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je današnje otvaranje poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU ohrabrujuće, ali da nije vreme za euforiju.

U Briselu se danas održava Medjuvladina konferencija na kojoj biti otvorena prva dva poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, 35 (o Kosovu) i 32 (o finansijama).

„Srbija je to odavno zaslužila, ispunila je mnogo uslova koje je bilo veoma teško ispuniti, a nije se video izlaz iz tunela. Otvaranje poglavlja je simbolika koja znači da smo i dalje na tom evropskom putu u očima EU. Videćemo da li poglavlja služe da još bolje uredimo državu i postanemo članica EU ili eventualno da nam neko u Evropi pokaže da nas ne želi“, rekao je Nikolić za današnji beogradski Kurir.

On je ocenio da je otvaranje poglavlja ohrabrujući čin.

„Srbiji treba mir, mudra glava, razumna glava. Ja tu nisam euforičan, mudro i razumno to treba prihvatiti – kao kad smo imali sporazum o pridruživanju ili kad smo postali kandidat za člana. To je uspeh više i mnogo obaveza više. Kao kad čitate veliku knjigu, pa predjete prvih sto strana, pa drugih sto…“, kazao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.