najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otvoren Kutak za migrantkinje sa decom

U hotelu “Bristol” u Beogradu danas je otvoren “Kutak” za majke – migranatkinje i njihovu decu, gde imaju igračke, tople obroke, pelene, vaspitačice koje će raditi sa decom i lekare koji će ih pregledati.
Direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je da je ovo prvi objekat takvog tipa za izbeglice u jednom većem gradu u Jugoistočnoj Evropi u kojem će deca koja su pešačila i putovala nedeljama i mesecima, moći da se odmore i dobiju neophodnu pomoć.

“Ovo je mesto gde će deca, kojoj nedostaju dom i prijatelji, moći da se odmore i dobiju psihosocijalnu podršku i da se prvi put posle dužeg vremena osećaju kao deca”, rekao je Sen Lo.

Kutak za decu nalazi se kod Beogradske autobuske i Glavne železničke stanice, u blizini parka u kojem migranti s Bliskog Istoka provedu po nekoliko dana na putu ka krajnjem odredištu – Zapadnoj Evropi.

Kutak je otvoren u saradnji Ministarstva odbrane Srbije, koje je ustupilo prostor, Grada Beograda, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Unicefa, koji je pružio finansijsku pomoć.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike