U trendu

Otvoren novi Dom zdravlja u Kuli

KULA – Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar otvorili su danas u Kuli novi Dom zdravlja, objekat izgrađen po najsavremenijim standardima koji će obezbeđivati kompletnu zdravstvenu uslugu od opšte prakse, specijalističkih službi, laboratorije i rendgena.

„Novi Dom zdravlja u Kuli od ponedeljka biće otvoren za sve pacijente. Ovu veliku investiciju finansirala je Vlada Srbije i građani ove opštine najzad će, na jednom mestu, imati objedinjenu i znatno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, rekao je Mirović.

On je istakao da je danas dogovoreno da Pokrajinska vlada i Vlada Srbije u narednom periodu obezbede sredstva i za nabavku dodatne medicinske opreme.

Mirović je ocenio i da je u protekle dve i po godine Pokrajinska vlada, u saradnji sa Vladom Srbije i lokalnom samoupravom, pokazala da, kako je istakao, može da čini konkretne korake u cilju unapređenja uslova života građana opštine Kula.

Ministar Lončar rekao je da je Ministarstvo zdravlja finansiralo ovaj veliki projekat, a u narednom periodu obezbediće i novu medicinsku opremu, CTG aparat, ultrazvuk i sondu za abdomen, kao i šest novih specijalizacija.

„Mi Kuljani smo danas ponosni. Zahvalan sam Vladi Srbije na ovoj investiciji, ali posebno Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću, jer je u protekle dve godine, za razvojne projekte u opštini Kula, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno milijardu dinara“, rekao je predsednik opštine Kula Velibor Milojičić, istakavši da je pre četiri godine na tom mestu bilo zgarište, a danas najmoderniji objekat Doma zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.