U trendu

Otvoren obnovljeni Cvetni trg

Cvetni trg u Beogradu otvoren je danas nakon višemesečne rekonstrukcije u koju je uloženo 220.000 evra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da rekonstrukcija Cvetnog trga predstavlja samo jedan korak u sredjivanju centra Beograda.

On je najavio da će 4. februara 2016. godine na Cvetni trg biti postavljen spomenik piscu Borislavu Pekiću kako bi se Vračaru vratio „deo istorije koji mu je nedostajao“.

Mali je za sledeću godinu najavio rekonstrukciju Trga Slavija, Trga Republike, Bulevara oslobodjenja, Terazijske terase, Bulevara oslobodjenja, Karadjordjeve ulice, Kosančićevog venca, kao i početak izgradnje hotela „Hilton“.

„Naredne godine nas očekuju veliki radovi i u centru grada. Mislim da je centar svakog grada ogledalo njegovog razvoja i zato želimo da sredimo centar“, rekao je Mali.

On je zahvalio kompaniji „Delez“ koja je investirala novac u rekonstrukciju supermarketa na Cvetnom trgu i dala deo sume neophodne za obnovu Cvetnog trga.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Cvetni trg u narednihi godinu dana dobiti „svoj duh“.

Vesić je najavio da će u narednih nekoliko dana predsednik Udruženja dramskih umetnika Vojislav Brajović dati predlog za postavljanje statua najznačajnijih srpskih glumaca, reditelja i dramskih pisaca, a potom će Skupština grada raspisati konkurs.

Gradski menadžer je dodao da je na Cvetnom trgu danas pušten besplatan internet, dodavši da rekonstrukcija trga predstavlja početak rekonstrukcije Njegoševe ulice.

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je da su uklonjene zatvorene bašte kafića sa Cvetnog trga, u skladu sa novom odlukom da u centru Beograda nema zatvorenih bašti.

Otvaranju rekonstruisanog trga prisustvovali su glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Rekonstrukcija Cvetnog trga počela je krajem jula, a rok za završetak bio je 75 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.