U trendu

Otvoren Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

BEOGRAD – Gradski većnik Dragomir Petronijević i gradski podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević otvorili su danas peti Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, koji se održava u Hali 5 Beogradskog sajma.

„Važnost sajma je da mladi ljudi mogu da se upoznaju sa srednjim školama, kao i sa svojom budućim profesijama. Danas birate čime ćete se baviti u životu, zato iskoristite ovu mogućnost da upišete ono što volite. Sutra kada porastete, jedino što će praviti razliku su znanja i veštine. Ukoliko budete spremni da učite i radite na sebi, sutra ćete napraviti karijeru“, poručio je Petronijević budućim srednjoškolcima.

On je podsetio da se uči kroz ceo život, te da se za dve decenije očekuju 44 nova zanimanja.

„Zato budite spremni da stalno učite i obogaćujete svoja znanja, jer to radite samo zbog sebe. Snovi se ostvaruju tako što pravite razliku, a razliku pravite zato što znate više“, istakao je Petronijević i najavio da će Grad Beograd nastaviti da podržava ovaj program.

Podsektetar Raičević je zahvalio Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Privrednoj komori Srbije i Beogradskom sajmu na pomoći u realizaciji petog Sajma srednjih stručnih i umetničkih škola.

On je poručio da je ideja da se mladim ljudima pomogne da donesu jednu od najvažnijih odluka u životu.

“ Grad Beograd je tu da stvori što bolje uslove u školama, da vam direktori i profesori prenesu znanje, a na vama je da izvučete maksimum iz školavanja i sutra radite ono što želite“, zaključio je Raičević.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom Srbije organizuje sajam namenjen učenicima završnih rezreda osnovnih škola, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.