U trendu

Otvoren treći Beogradski manifest, Ljajić očekuje 80.000 posetioca

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas, na otvaranju festivala „Beogradski manifest“ na Kalemegdanu kod spomenika Pobednik da očekuje rekordan broj posetilaca, oko 80.000.

On je rekao da se očekuje da ove godine Beogradu poseti oko milion turista, a da se nada da će 20 do 30 odsto činiti stranci.

Na trećem „Beogradskom manifestu“ partner je Crna Gora, a ministar razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović rekao je da ne želi da zadržava gradjane, jer je vreme lepo i pozvao ih da uživaju u festivalu.

„Beogradski manifest“ biće održan na Kalemegdanu od 26. do 28. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Na Gornjem gradu Beogradske tvrdjave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju.

Na centralnoj bini festivala će se smenjivati nastupi muzičkih grupa i kulturno umetničkih programa iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za krajeve iz kojih dolaze.

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska i druge zemlje, koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih turističkih aranžmana i avionskih karata.

Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21 čas, a u subotu i nedelju od 12 do 21 čas.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike